Communicatie, journalistiek

Gijs schrijft en vaart. Wat het eerste betreft: hij registreert, interpreteert en noteert. Hij schrijft artikelen en reportages voor een landelijke scheepvaartkrant en een aantal motorsportmedia. Online via zijn weblog en via Reporters Online en Blendle.

Bovendien laat Gijs zich inhuren als schipper met Groot Vaarbewijs, meestal op historische zeilschepen en passagiersschepen. Voor een Amsterdamse salonboot of een geladen spits mag je hem ook bellen!

Inge

Inge fotografeerde en stelde de juiste vragen. Volledig onverwacht overleed zij in het voorjaar van 2016, tijdens een behandeling in het ziekenhuis.

Daarmee stopte het niet. Gijs gaat door. En hij fotografeert nu zelf.

Haast je langzaam

Gijs en Inge van Hesteren. Onafscheidelijk waren zij. Twintig jaar lang bezeilden zij de Waddenzee met toeristen. Inge werkte onder andere als timmervrouw, ontwerper, scheepsbouwer, eventmanager en fotografe. Gijs was eetcafékok, zeilschipper en innovatiemanager. In 2013 begonnen zij hun gezamenlijke all-in persbureau ‘Festina Lente’ (haast je langzaam).

Algemene voorwaarden

Van toepassing op alle overeenkomsten zijn de Algemene voorwaarden van de sectie freelance van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).
PDF-download: Festina Lente – Algemene Voorwaarden NVJ – 2019

Portfolio

Tekst en fotografie o.m. voor Weekblad Schuttevaer, Het Motorrijwiel, MON Motorsportnieuws, ​SAM Motorsport, ​653 magazine Yamaha Twin Klub, Bestemming Noardwest, Holland Sail, Waadhoeke Citymarketing, Flevomedia (toeristische gids en Harlinger Courant), Bureau Tekstschrijvert, AK Maritime Service/Elektrisch Varen​ Magazine​, BrouwDOK, Stichting Nationale Waddenrace. Eindredactie voor o.m. GroenLinks Harlingen, RFG Magazine, Yamaha Twin Klub.