Maritieme diensten

Tussen 1983 en 2003 exploiteerde ik samen met Inge als schipper-eigenaar een aantal historische passagierszeilschepen (de tjalken Courage en Zwarte Haan, de klippers Zuid-Holland en Klipper Anna). Daarna werkte ik een tijd ‘aan de vaste wal’.
Het varen heeft me nooit helemaal losgelaten. Sinds oktober 2017 beschik ik weer over mijn vaarbevoegdheid voor de beroepsvaart, het Groot Vaarbewijs Alle Binnenwateren. In 2022 is dat omgezet in het digitale EU-Kwalificatiecertificaat Binnenvaart. En ik heb het Marifoondiploma.

In 2022: Amsterdamse grachten met salonboten van Flagship, afloswerk op Wad en IJsselmeer met de traditionele zeilcharterschepen Elbrich, Hoge Wier, Poseidon, Pallieter, Ontmoeting, Risico en naar Frankrijk en  België met de spitsen Manna en Avenir. Ook verzorgde ik het overvaren van een varend woonschip van Wijk bij Duurstede naar Arnhem.

In het tweede coronajaar 2021 voer ik in mei weer met de Manna, van het ten zuiden van Parijs gelegen Nemours naar België. Nadat in juli de maatregelen versoepelden zeilde ik een aantal weken met achtereenvolgens de Suydersee, de Antonia en de Panta Rhei. Voorts een paar keer salonboot ‘Wolk’ in de Amsterdamse grachten en eind september met de Manna naar de rivier l’Aisne.

Zelfs tijdens het eerste coronajaar 2020 heb ik niet stilgezeten. Ik bevoer de Waddenzee met de tjalkjes ‘Antonia Maria’ en ‘Pallieter’, met de geladen spits ‘Manna’ voer ik van Charleroi naar Parijs en af en toe tokkelde ik met salonboten (Titanic, Wolk, Old Queen) door de Amsterdamse grachten.

In 2019 was ik als duo-zzp’er vaste schipper van de tweemastklipper ‘Margot‘. Ik wisselde dat af met Arjen Rekker. Daarnaast schipperde ik enkele reizen met de eenmaster ‘Willem Jacob‘, met de tweemastklipper Lutgerdina en met de catamaran Beatrix, schepen die speciaal zijn ingericht voor zeilen met mensen met een beperking.

In 2018 voer ik via ODV Maritiem met veerboten (Alkmaar), en in 2019 via Marine Flex, Amsterdam Boat Experience en Flagship met salonboten en partyschepen (Amsterdam).

Algemene voorwaarden

Van toepassing op alle overeenkomsten zijn de BBZ Algemene Voorwaarden.
Download: Festina Lente Algemene Voorwaarden maritieme diensten.

Twintig jaar met eigen schepen Courage, Zwarte Haan, Zuid-Holland, Klipper Anna.
Als freelance aflosser voor o.m. klipper Willem Jacob, Sailwise (klipper Lutgerdina en catamaran Beatrix), Jearo Shipping (klipper Margot), Flagship/Amsterdam Boat Experience (salonboten Titanic, Agatha, Roos, Iris, Wolk, Swaen), Zeilpunt (tjalken Eersteling en Pallieter), Gouden Vloot (klippers Isis en Hoge Wier), Verkade Advies (vrachtspits Manna), Altijd Wadt (klipper Hoop op Welvaart), Ayay Sailing (klipper Suydersee), Koele Wateren (klipperaak Antonia), Panta Rhei charters (klipper Panta Rhei), Elbrich Charters (klipper Elbrich), Klipper Risico, tjalk Ontmoeting, Poseidon Zeilreizen (klipper Poseidon), Marine Flex (salonboot Old Queen, partyboot The Lounge), ODV Maritiem (voetveer Alkmaar).