Maritieme diensten

Tussen 1983 en 2003 exploiteerde ik samen met Inge als schipper-eigenaar een aantal historische passagierszeilschepen (de tjalken Courage en Zwarte Haan, de klippers Zuid-Holland en Klipper Anna). Daarna werkte ik een tijd ‘aan de vaste wal’.
Het varen heeft me nooit helemaal losgelaten. Sinds oktober 2017 beschik ik weer over mijn vaarbevoegdheid, het Groot Vaarbewijs Alle Binnenwateren en het Marifoondiploma. Nu ben ik weer actief in de beroepsvaart.

Zelfs tijdens het coronajaar 2020 heb ik niet stilgezeten. Ik bevoer de Waddenzee met de tjalkjes ‘Antonia Maria’ en ‘Pallieter’, met de geladen spits ‘Manna’ voer ik van Charleroi naar Parijs en af en toe tokkelde ik met een salonboot door de Amsterdamse grachten.

In 2019 was ik als duo-zzp’er vaste schipper van de tweemastklipper ‘Margot‘. Ik wisselde dat af met Arjen Rekker. Als in 2021 de ergste Covid-19-perikelen voorbij zijn hoop ik dat wéér te mogen doen. Daarnaast schipperde ik enkele reizen met de eenmaster ‘Willem Jacob‘, met de tweemastklipper Lutgerdina en met de catamaran Beatrix, schepen die speciaal zijn ingericht voor zeilen met mensen met een beperking.

In 2018 voer ik via ODV Maritiem met veerboten (Alkmaar), en in 2019 via Marine Flex, Amsterdam Boat Experience en Flagship met salonboten en partyschepen (Amsterdam).

Algemene voorwaarden

Van toepassing op alle overeenkomsten zijn de BBZ Algemene Voorwaarden.
Download: Festina Lente Algemene Voorwaarden maritieme diensten.

Vaardiensten voor o.m. klipper Willem Jacob, Sailwise (klipper Lutgerdina en catamaran Beatrix), Jearo Shipping (klipper Margot), Flagship/Amsterdam Boat Experience (salonboten Titanic,  Agatha en Wolk), Zeilpunt (tjalken Eersteling en Pallieter), Gouden Vloot (klippers Isis en Hoge Wier), Verkade Advies (spits Manna), Altijd Wadt (klipper Hoop op Welvaart), Marine Flex (salonboot Old Queen, partyboot The Lounge), ODV Maritiem (voetveer Alkmaar).